Meniu Închide

Câteva lucruri despre somiere bine de știut

Distribuie acum:
Somieră Electrică Medicală RES2 - Dimensiune la cerere 1

Ți s-a întâmplat cu sigurantă să dormi mult mai bine la alți prieteni acasă sau într-o cameră de hotel decât în propriul dormitor. În medie, în decursul vieții, un om doarme o treime din viață și marea majoritate în propriul pat, așa că un factor extrem de important e alegerea unei somiere potrivite și calitative.

E integrată în cadrul patului și sub saltea, din acest motiv pare că este invizibilă însă are un efect aspura calității somnului la fel de important  salteaua. Poți avea calitatea unui somn dintr-un hotel de 5 stele chiar la ține acasă alegând somiera potrivită. Câteva lucruri de ținut cont în alegerea unei somiere:

  1. Trebuie adaptate nevoilor tale. Somiera trebuie să ofere confort în mod egal cu salteaua și să păstreze corpul într-o poziție corectă. Somierele se pot regla manual sau electric pentru a alege forma perfectă de dormit.
  2. Să asigure susținerea greutății. În funcție de tipul saltelei, somiera are scopul de a abosrbi presiunea exercitată de corp în timp ce dormi. Cele două produse trebuie să lucreze împreună la menținerea dreaptă a coloanei și la ajutarea dispariției durerilor.
  3. Sporirea confortului imediat. Un pat prea ferm aplică o presiune asupra șoldurilor și umerilor, ceea ce duce la o formă inconfortabilă a corpului și necesită schimbarea poziției corpului în mod repetat până adormi și în timpul somnului. O combinație perfectă de somieră și saltea se resimte imediat cum te-ai așezat în pat.
  4. Amortizarea mișcărilor. Cei care dorm împreună sunt deranjați deseori de mișcările partenerului din timpul nopții ceea ce afectează calitatea somnului. Nu îl poți obliga să se miște mai rar, însă poți alege o somieră care amortizează eficient mișcările.
  5. Aerisire bună. Se spune că dormitorul trebuie aerisit de fiecare dată pentru a obține somn odihnitor. La fel, patul trebuie să conțină un sistem de aerisire eficient reducând umezeala și păstrând o calitate de viață cât mai îndelungată a patului.
  6. Să fie de calitate superioară. O somieră de calitate nu are voie să scârțâie. Cu o investiție într-o somieră de calitate, trebuie să ai parte de același confort pe o perioadă de cel puțin 10 ani.
  7. Somiera pe care o ai acum poate fi deformată. Chiar dacă achiziționezi o saltea nouă și o folosești pe o somieră veche și uzată, salteaua se va deteriora mult mai repede, iar pentru a evita astfel de incidente se recomandă o somieră nouă.

 

 

 

Distribuie acum: